Saturday, April 02, 2011

Orientering KPTM 1 MALAYSIA

Okay, here me again. This one is the new post. You should be proud I'm posting the new entry. HAHA lately I've been lazying so much like always actually. Dah dah tak mampu aku nak bebel dlm english for the next story. Setakat tu jela den mmpu ye kwn2, hehe. Hah ni nak cerita pasal lastweek punya hal. Memang lah dah basi so WHATT? Kisah pulak aku. Tak nak baca sudah ! Hmm aku pergi kem ke apa entah tak berapa nk sure sgt tp yg pasti ni ala ala AMAZING RACE kau tahu? Mmg naik gila. Punya bajet  pergi hutan mandi sungai ke ape tp tp rupanya pegi pekan. Pekan Pagoh namanya kat Johor tu, alaaa yg Bukit Kepong tu. Tak ingat memang aku bunuh sekor2 doh :P

Perghhhhhhh game dia mcm kau kena cari checkpoint sekitar pekan Pagoh. Woww best tak terhingga kau, rasa sampai dah hafal semua tempat kat Pagoh (bajet). Weh dia bg map then kena cari checkpoint. Each checkpoint ada different marks. Lagi jauh lg byk. Perghhh universiti lain semua hantar athlete weh, kesatria lah bagai tp UITM Puncak Alam hantar budak asasi yg telah menternak lemak for a week. Yang kitorang ni bodoh2 lah rajin sgt nak join benda alah tu. HAHA tp kan weh serius gua ckp. SUMPAH best weh. Lawan dgn org hebat, besar2 semua. Time mencari semua tu mmg mcm nak mati lah. Naik bukit semua, pergi ladang kelapa sawit, tayang muka tebal tanya jalan, redah rumah org tanya itu ini, kena gelak dgn budak2 sekolah agama. HAHAHA lawak gila ! Bg compass tp guna compass pun tak reti. Last2 sesat aku redah semua. Team aku mcm biasalah. Kalau tak ada si Delap & si Gek tak sah then lg sorang housemate aku si Gajah. Cerita nya mmg kitorang kalah lah en. Seribu je weh 1st prize. Sikit gila kot untuk benda alah ni yg kena merantau pekan Pagoh smpai berpuluh puluh kilometer. Dah tu kena share 4 org. Apalah sgt weh. haha tp yg tak sangka nya kitorg dpt no 16 drp 149 group. Yg atas2 kitorg uh markah sume sama cuma masa diorang ada lah cepat 2/3 saat. Perghh mmg tak dpt dinafikan kitorg ni mmg teror. Ok dah stop!

Weh panjang dah ni. Ahh lantak ! haha actually ada jugak akak degree sekali & diorang sempoi gila mcm haram. Sekepala pulak kn padahal dah tua. haha cerita hantu kt kitorang mlm2 pastu bila nak tidur semua pengecut mcm haram. Tidur 8 org tiga katil mmg mcm sardin lah tp aku rasa sardin pun ada space lah jugak Sakit badan semua bagai. haha lepas tu yg paling lawak sekali KARAOKE bersama pakcik bus. Perghh boleh tahan merdu suara pakcik2 ni doh. Melalak mlm2 dlm bus. Lagu tak tahan, tak rock kapak, gelek ah, dangdut ! Kitorang yg gila gila ni balun je semua. Apa kisah suara masing mcm katak pun. Haha

Okay siap pergi Tanjung Emas sbb kitorang ada tour guide, ADUD si tikus. haha Melantak mee bandung. Wahhhhhhhhh !! Okay teringin nak mkn mee bandung skrg, haha Tangkap2 gambar tu mmg biasa lah. Tak sah kalau tak tangkap. Esok nya pergi kubur polis2 yg terkorban tkat bukit kepong tu. Cerita dia kitorang pergi Bukit Kepong lah. Pergi balai polis semua, sibuk2 tgh tangkap gmbr kat balai polis tiba2 keluar........
keluar lah makhluk ke jembalang ke apa pun aku kurang pasti. Tiba tiba dia bersuara " Assalamualikum (hamboi bg salam na), '' saya dari kolej komuniti lihat kamu semua ni mcm tiada kesedaran. Gelak HAHA sana sini ambil gambar. Saya mengalir air mata datang ke sini. Tp kamu !! " Perghh woi abg ! Ehh patut panggil kau pakcik even kau 'muda' lah jugak. Takkan kitorang datang sini nak menagis jurai jurai. Nanti org ingat kau gila apa. Mmg lah sedih mcm mana dorang mati mempertahankan kubu semua tp takkan tiba tiba kau nak melalak terpekik jerit2 menangis semua. Perlu ke nak tunjuk sgt yg kau tu sedih? Dalam hati sudah lah. Kau fikir kau hebat lah bole tayang air mata tu? Org tangkap gmbr untuk kenangan lah weh. Kot kot lah bole cerita kt cucu cicit nnt kau apa tahu? Hishh ada lagi org yg mcm ni. Okay stop. Haha wehweh TV3 dtg tau amik rakaman semua tp dia kata 8 tahun lagi baru on air. Siod punya tv3 Haha.

Aku rasa ni je kot. Gunung Ledang tak jadi pergi masa nk balik tu sbb out of sudden atuk Nad passed away. So lama lagi lah aku nak jejak Gunung Ledang tu. Haha tengok lah gambar2 ni. penat weh type panjang gila sehh! Sumpah taknak post untuk seminggu. HAHA weh gambar esok2 la. Aku dah malas !! BYE


4 comments:

p.e.y.u.z. said...

part brader jambang tu yang tak tahann. siap nangis-nangis bagai..haha.

gha great said...

tahu takpe. aku tahan gelak je time dia bebel weh haha

prinCe arCher said...

anggap je nak bakar lemak2 yang tengah diternak tu=p

gha great said...

eh faridddddd. haha kau ni mmg siod. aku lastik mulut kau kang haha