Friday, December 24, 2010

HOMEcoming


HOME SWEET HOME. Rasa teruja, excited memuncak dan berdebar nak balik rumah hari ni. Padahal last week baru aku balik. Taktau asl happy sgt. Lately ni asik rindu rumah je. Homesick eh? NOOOOOO! Just rindu suasana rumah even kat rumah aku duk melangut dpn lappy gak. But I missed those moments we were gathered and sharing each other stories. Tuh mmg paling best lahh! Melayan karenah bidadari comel kat rumah tu. Mentang2 skrg ni dh  bole buat bunyi, bising aje kejenye nnt. Haha, dah pandai mengamuk skrg bidadari tuh. Makin besar ni cepat je rasa rindu dkt family, lagi2 mummy and baba tercinta. Hope cuti ni dpt jumpa baba. Asik takde kat rumah je Pak Haji tu. 

Dulu kt sepintar duduk sebulan dua bulan pn tak rasa apa2. Haha pelik2. Nak buat mcm mana. Hati kata rindu, rindu lah jugak. Hopefully cuti ni aku dpt gunakan masa wisely. Next 2 week ada test. Aku nak wat yg terbaik for this test. Nak up kan course mark yg selama ini ciput memanjang. Hehe, semangat lahh skrg ni tp nnt dh smpi rumah alahai. Pandang buku pn tak. Tak boleh gha!!!! Kena jugak siapkan kerja yg berlambak tu. Fuhh! 
Haaa hari ni sorg dak group aku dah blahh. Amik dip in banking. Hope dia success kt sana nnt. I'll miss you lah Murni Izzati! Stress kau tu aku ingt je slalu. Haha bebelan kau tu pn aku ingt. Segala bagai penyakit kau pn aku ingt. Haha, kita sama2 fighting eh! Banyak nya aku tulis. Ha dah tak larat. Continue kat rumah plak nnt okayy. Daa~ Kajang here I come!

Tuesday, December 21, 2010

BELAGAK !!

Orang kata kalau hidup nih jgn nak tunjuk hebat sangat lah. Itu nama tak sedar diri nak mampos kot. Kau ingat kau ada balak ke pakwe ke, kau HEBAT? Kau salah weh.
Itu nama nya hati kau buta! Kau ada jantan kira kau CUN meletup lah? kau HOT lahh.
Then, baik kau fikir 10 kali before kau rasa diri kau tu hebat sgt. Haha orang mabuk kepayan cinta memang mcm nih.

' B, I tayang you tangat2 ', ' I love you forever'.

Ha ayat2 bunga mawar kau nih, boleh ckp kat dia personally ehh. 

Cuba kawal perasaan membara tu. Kalau nak menggedik or menggatal dgn laki kau, kau tak payah nak SHOW OFF sangat lah. Geli geli! Nak sayang2 kau private sikit eh. Mmg bahagia bila bercinta tp nanti kalau dah clash bagai, MERANA hidup wey. Time tuh lah kau nak menangis air mata berdarah lah, nak terjun kolam lah. Haaa so simpan dalam otak kau elok2 eh! Cinta kau bawak2 jauh2 ya. Aku cukup rimas dgn spesis2 mcm kau ni ha. Okay BYE :P

p/s : tiada kena mengena antara hidup mahupun yg mati. RANDOMLY writing!

Friday, December 17, 2010

Bila Hati Mula Ada Kuman

Apa punya title lah en entry aku ni. Lantak lahh kan. Sian blog aku ni hah. TERABAI. Haha mentang mentang aku dh ada tumblr. Cehh, ala ni semua gara2 si Poty memaksa aku eh eh. Tp tumblr pun best jugak. Okay2 aku melalut. Nak cerita pasal kuman. Hem yg kita tahu, kuman mmg comel, kecik sampai tak dapat nak di kenal pasti TETAPI kuman ini MERBAHAYA! Dia boleh bawak maut duhhh. Kita tak nmpk dia buat apa tapi tup tup tup dia serang kita diam diam. Haishh jahat nya kuman. Tikam belakang eh. Berani ye kuman walaupun kecil dan comel. So jangan lah jd kuman. Jadi manusia sudah eh. Dah elok2 jd manusia tak pyh nak bertukar jd kuman eh. Haha apalah sangat masalah2 ni haa. Chill sudah lah. Rilek2 je baru hidup aman persis damai. Fuyohh, aku rasa bole buat cerpen dah lepas ni. Haha siapa sokong? Dah la penat melalut. Ada otak, fikir guna otak jgn pakai lutut. Sian otak tu tak digunakan dgn baik. Haha jaga otak elok2, makan makanan yg berkhasiat. Semoga hidup kita sentiasa bahagia. Katakan TAKNAK pada KUMAN !



p/s : Gagah punya kuman nih :) Haha

Monday, December 06, 2010

Akhirnya :)

conteng conteng kelas BIO
Si jahat vs si baik
tercapai juga cita cita
p/s : Thanks to Aida Sam. fuyooo glamorous gitu, kerana m'beri semangat. haha :)

Sunday, December 05, 2010

Oh melepasss!

Hoke hoke semua
Nih nak habaq mai sikit.
Semalam aku ke sunway pyramid
Fuhh berangan nak jumpa KHY en
Peluang adalah 95 % mcm tuh
Tipis saja dohh tp mmg takde rezeki
Aku dan Aja terlambat sikit
Apalah apis n topek bkn nak bgtahu
Mmg kecewa lah :(
Lg2 hari ni pulak ada member dpt jumpa KHY
Aaaaaaaaaa~ jeles nya!
So kira bukan jodoh aku dgn dia lah kot
Haha, Aja kita jgn sedih ye.
Lepas pergi sunway balik rumh Aja
Pergi kenduri cukur jambul ank kakk dia
Makan kambing woahh,
Haha mlm tuh si mangkuk dtg plak
Curi aku punya patung doodles doh
Siod punya budak kepala senget tu
Haha pape jelah :/
Jahanam, siap kauu Shzwan!
Tembak smpi mati!
BHAHAHA