Friday, November 12, 2010

Bahasa Chomel

~ bosan la....~
me~ boodux baeyek tangat...
emmm....now ctudy...kahkah
single~ but~ not...^_^ cinglet..lalala~
idop mucty eeppyy2x tajew,,,x mou cdeyhh...lul x???
  OH MAK KAU ! Sekarang new style kot. 
Not using OMG anymore. Now it is OMK. Haha
 First of all aku nak clear up all minds who read this post that this is not like cakap belakang ke ape but 
I was so annoyed with this BAHASA chomel

Shaye charyoung by tangat2 ? Aww aww~ soo cute ! Geez, WTH with bahasa yg mcm tuh ? Tell me korang tak rasa rimas or mcm nak terbelah lidah jadi lima bace what was actually they said. I am not point out of this to one person but to all those yg used this language. Oh please! Can you just make it easier for us to read what were you typing. I know it was kinda like CUTE or maybe manja but it doesn't. Kau buat aku rasa macam nak baling selipar pun ada jugak. Naik gila kepala, berapi otak aku nak paham.

  
Melampau lampaunya  LELEH okayy. Nak cakap dgn boypren mcm tuh lantak hang lah tp kalau dgn aku or join any conversation dgn kitorang, please don't do that. Aku GELI GELEMEN lahh wey. Bukan aku sorang tp ramai kot yg kurang tahan dan paham bahasa mcm ni. Use the normal way and make it simple der. Even kau mencarut guna bahasa biasa pun it is better than kau cakap mcm ni. Tak tahu lah kalau carut mcm mana pulak jadi nye. Maybe babi bole jd baby? Oh aku tidak tahu. 

Haha kalau ada sape2 terasa, SORRY. aku bukan nak ckp apa. But please, i'm asking you for a favor. Just type guna shortform biasa. Kau tak payah pusing2 kepala mcm naik roller coster bila nak menaip. Don't be too sarcastic people. Kau buat orang fed up and menyampah! HaHa jangan nak cakap banyak lah tp sebenarnya bahasa ni KELAKARRRR gilaaa ! Aku baca banyak kali berguling guling. Okay I'm outta !

7 comments:

army_rule said...

caye ctujuw cgt2!!!hahaha..

gha great said...

macha jgn mula kan nya. haha

max'*bubble said...

sebenarnye kan
i was about nk post the same thing !
ya ALlahhh !
mengong kan org yg tulis cmni
aaaa!
tensen !
geli nak mampusssss.
bak kate peyus, dah besar tak geti nak eja.
ng pakwe pn tade laaa tulis cmni.
muntah kayak
hahaha :D

dean~ said...

ewww...gelinyew...nak cepuwk2 jew cpew yg tles cmtue..ish...tie boodux baeyek tangat......eeeeeeeeee
kitew tw cpew punyew ayat yg atas skaliew tue...~
HAHAHAHAHAHAHAHAHA

yaya said...

memg gha.rse nk lmpang je mlut die on d spot.kaw2!

izham27 said...

saya sokong tulisan ini 110 peratus...huhu

syeqa[lah!] said...

bhahaha...mmg payah nk bace duh..3 4 kali aku bru phm ape yg die maksudkan sbnrnye..oh my :)