Tuesday, November 30, 2010

2nd week of Palam

RARELY ONLINE

SO SORRY :/

CANNOT BLOGGING OFTENLY

I'M A BIT BUSY

AND THE INTERNET WAS STUCK NOWHERE

LIKE ALWAYS HARAMMM!!

Sunday, November 21, 2010

Second Semester PALAM :)

Assalamualaikum. Skarang jam tepat 1:43 am. Aku mcm biasa lah tak reti reti nak tidur en. Hey hey last night kat rumah kot. Esok dah balik Palam. Okai bukan esok tp hari nih. Fuhh fuhh memang berat hati gilaa nak tinggal rumah tp nak buat mcm mana. Aku ada misi yg perlu diselesaikan. HAHA semalam pergi mid konon nya nak gi tengok Harry Potter tp malangnya tiket sold out. Bapak sedih lahh siodd kan.

Pastu pergi main boling. Fulamak tetiba teroor macam haram plak akuuuuu. Score 110. Aku bantai strike yg last2 pin punya. Haha semua kurang puas hati. Terlalu terkejut mungkin. Papehal pun nice day tadi. Tetiba ada syaher semua mcm tak psl. Nasib baik aku tak kena angkut pi karok kt redbox dengan dorg. MATIIII wey mati. Haha barang2 pun semua dah beli lahh kot en. Cuma tinggal makanan and barang mandi je belum. Nak pi beli esok kat MILLENIUM. Hehe favourite pasar raya. Ni skarang tengah sibuk habiskan download cite Michievous Kiss. Nak bagi si elly dan delabon tengok pakwe aku berlakon. wuwuuw~

So, semoga sem 2 ni aku dapat buat lg bagussss dr sem 1. Doakan saya rakan2 semua :) Supaya boleh bertahan dalam kuliah. Siap kan tutorial! Haaaaaa tu memang selalu aku tak buat. Haha okay lahh. Nak pack barang. Sok pagi aku bole membutaaaaaaa smpi petang. Haha BYE :)


HERE I COME PALAMMMMMM !!!!!!

Wednesday, November 17, 2010

Tuesday, November 16, 2010

Aidiladha 2010

SELAMAT MENYAMBUT 
HARI RAYA AIDILADHA
KEPADA

FAMILY
PHALANXER
SENIORS
OLD FRIENDS
PALAMER
BALAU

MINTA MAAF JIKALAU ADA SALAH & SILAP SELAMA INI
 MOHON DI AMPUNKAN 

 'BERKORBANLAH KITA UNTUK SEGALA NYA
DEMI MENEGAKKAN ISLAM'
JANGAN KORBAN BINATANG SAJA :P



p/s : Menu untuk esok adalah lemang, rendang and maybe nasi tomato yeayy :)

Monday, November 15, 2010

Zara Raja Lawak

Hello hello semua. Haha
Bukan nak cerita apa sgt lahh hari ni
Cuma cerita cerita lawak tentang si bayi tunggal kat rumah ni
Hadoi tak bole layan betul lawak dia. 


Fuhh rambut terpacak ala ala Beckham
Padahal perempuan baby nih.
Haa ni gambar ambik kat hospital
Lepas 2 hari zara lahir
Tak berapa nak sehat
Tengok tu dia tidur
Style kan? HAHA
Dah bedung dia tp 
Zara berjaya mengeluarkan tangan nya.


So kami ambil inisatif untuk buat Zara mcm nih
Haha supaya tak mengeluarkan tangan nya dan mencabut bedung
Konon nak tidur style lahh eh? hehe
Wuek tak boleh!
Zara kecik lagi ya! Haha
Lagi satu perangai suka senyum tiba2  HEHE


Tapi usaha kami tak berjaya
HAHAHA
Dia berusaha gigih
sampai jadi mcm ni
Dia berjaya jugak nak tidur mcm STYLE dia
Ini mungkin style stress dan penat
kerana membanting tulang untuk melepaskan diri. HAHA


p/s : Wahai budak budak jalanan. Jangan lah main mercun mangkuk. Terkejut si kecil ni ha. Dia nak tidur tau :) Dia suka tidur. wuwuw~

Sunday, November 14, 2010

Palam Kata Mari?

Salam semua :) Cehh macam artis pulak gaya. Haha, okay macam yg korang tahu dan aku sendiri tahu, dah hampir nak 2 bulan aku terperap kat rumah. Hum memang syokkk gila lahh. Release daripada segala bagai assigment and lab repot sume. Aku duduk rumah pun memang takde nye nak sentuh buku pape. Haiyo. Muet pun dah abis. Lepas ni aku kena fokus for sem 2 pulak. Org kata sem 2 susah nak skor sebab apa yg kita belajar tuh makin payah, Tapi aku akan try buat yg terbaik. Result sem 1 dah hancur lebur. Haha apa apa pun aku kena cuba. Benda jd macam tu sbb aku malas. Ahhh, tolong lah NAJIHAH! Rajin sikit ye next sem ni.

Hehe. So ahad nih i'm going to Palam and rutin harian akan berjalan semula. Class dr pg sampai petang then malam buat kerja. Hope kepala otak aku ni tak berapa nak jam sgt lah kan sbb mcm lama jugak tinggal suma benda. Hope kuliah baru utk semester baru okay. Dapat get along dgn yg lain2. wuuu~ Haa okay lah got to got. BYE

Saturday, November 13, 2010

Feel blast

Akhirnya,
MUET thingy is totally OVER
Hope dapat BAND 4
Berangan gila :]
Jawab macam haram HAHA
Apa apa pun I have tried my best
Insyaallah everythings went successfully
Now struggling for the next sem :)

Friday, November 12, 2010

Bahasa Chomel

~ bosan la....~
me~ boodux baeyek tangat...
emmm....now ctudy...kahkah
single~ but~ not...^_^ cinglet..lalala~
idop mucty eeppyy2x tajew,,,x mou cdeyhh...lul x???
  OH MAK KAU ! Sekarang new style kot. 
Not using OMG anymore. Now it is OMK. Haha
 First of all aku nak clear up all minds who read this post that this is not like cakap belakang ke ape but 
I was so annoyed with this BAHASA chomel

Shaye charyoung by tangat2 ? Aww aww~ soo cute ! Geez, WTH with bahasa yg mcm tuh ? Tell me korang tak rasa rimas or mcm nak terbelah lidah jadi lima bace what was actually they said. I am not point out of this to one person but to all those yg used this language. Oh please! Can you just make it easier for us to read what were you typing. I know it was kinda like CUTE or maybe manja but it doesn't. Kau buat aku rasa macam nak baling selipar pun ada jugak. Naik gila kepala, berapi otak aku nak paham.

  
Melampau lampaunya  LELEH okayy. Nak cakap dgn boypren mcm tuh lantak hang lah tp kalau dgn aku or join any conversation dgn kitorang, please don't do that. Aku GELI GELEMEN lahh wey. Bukan aku sorang tp ramai kot yg kurang tahan dan paham bahasa mcm ni. Use the normal way and make it simple der. Even kau mencarut guna bahasa biasa pun it is better than kau cakap mcm ni. Tak tahu lah kalau carut mcm mana pulak jadi nye. Maybe babi bole jd baby? Oh aku tidak tahu. 

Haha kalau ada sape2 terasa, SORRY. aku bukan nak ckp apa. But please, i'm asking you for a favor. Just type guna shortform biasa. Kau tak payah pusing2 kepala mcm naik roller coster bila nak menaip. Don't be too sarcastic people. Kau buat orang fed up and menyampah! HaHa jangan nak cakap banyak lah tp sebenarnya bahasa ni KELAKARRRR gilaaa ! Aku baca banyak kali berguling guling. Okay I'm outta !

Thursday, November 11, 2010

Oh Em Gy ?


HAHAHAHAHAHAHAHA
SinChan to be. Sumpah sebiji kan?
Ini adalah perbuatan nenek2 yg terlalu excited dpt cucu
Vandelisme merata rata, Haha
Konon nya nak kening lebat buat mcm ni.

Tips kening lebat:
Bahan2 yg diperlukan adalah:
1. celak mekah 
2. tangan yg berseni

Simple kan?
Kepada sesiapa yg baru dpt anak, anak buah, anak kucing ke hape
Cuba lahh rahsia ini!
Anda pasti berpuas hati HAHA

I just love this top :)

That is so Cool

Wednesday, November 10, 2010

A Long Time Ago


Okay out of sudden aku RINDU zaman sekolah gila gila viva lahh. Sumpah rindu tahap dewa. Bila tengok balik gambar2 dulu. Wahhh seronoknya tak terkata.Gaduh baling2 barang, menangis tersekat sekat nafas, gelak sampai mulut tak bole nak tutup, belajar and stay up mcm org dah nak mati. HAHA aku ni PRS sebenarnye, geng aku selalu ater lahh. rajen ponteng semua. lawak2. pape pn best lah jd prs. 


Kalau bab2 sukan ni haaa tak payah cakap. lagi2 hoki. Kampung mariiiiii! hehe, training mcm hape. haha Walaupun main tak pernah menang asl enjoy pun dah cukup. HAHA semangat sume tp last2 kecundang jugak. yelahh time training main2 kan. takpelahh. takde rezeki nak menang. Haha menang sorak pun jadi lahh kan.


Aku ingat lagi. Kalau ada masalah. kawan dulu kita cari. Komplot ramai2 cover itu ini semua yg kita buat. Buat jahat mlm2. Bawak benda2 haram pastu bila spotcheck sume gelabah mcm kura kura. Yang tak pernah buat salah baru belajar nak buat salah yg tu lah paling gelabah sekali. Cuak sume tp boleh lg gelak2 mcm haramm. HAHA sumpah tak boleh lupa.



5JA yg mula mula nya tinggal 10 org saje warga lama last last datang warga2 baru. Memang best lahhh! Haha yg itu pantun lah. yg ini jalan seret lahh. yg sana peluh peluh lahh. hahaha semua aku ingat lah wey


Time ni mmg mcm siooooooood. Tak pasal2 kena kuarantin apa eh. aku dah lupa. H1N1? padehal aku punya lah sihat walafiat. semua org dah tidur, kitorg malam2 boleh plak kluar dr rumah jalan2 mcm org gila lompat sana sini amik gmbr. haha serius aku rindu!


GRADUATION DAY. Bersama cikgu Mai. Cikgu mintak ampun banyak buat dosa eh. Tipu itu ini lah bagai tp tuh semua utk kebaikan sayaaaaaa. Haha Terima Kasih cikgu~


Sehari selepas SPM. Ronggeng dgn Farah kat mid valley. Yang delap siap ponteng kelas arab gara2 dihasut oleh kami. Haha lepas tu abis sudahh zaman persekolahan aku dan semua phalanxer~



 p/s : PHALANX lahh terbaikk kan :)

THEY


Some people come into our lives and quickly go. Others stay awhile, make footprints on our hearts and we are never, ever the same. 

Sunday, November 07, 2010

Entitle

hokayy, lately ni busy skit
waa kena teman mami pegi hospital lah semua
and now baby dah balik rumah pun.
 penat betul ada baby ni kan.
padahal bukan baby aku. haha
ohh sori sgt sbb ramai mmber ajak lepak sume tp
aku tak boleh nak join sekali.
poty, sory tak bole pegi td. hehe
actly nak gak jumpe for the last time en tp i can't make it der.
herm segala bagai photoshoot tu nnt kita buat eh
dun worry :)
lama aku tak berblog
tiba tiba takde mood HAHA
nnt2 lah aku update lg yeh
bye~

Thursday, November 04, 2010

BABY

Alhamdulillah~ 
akhirnya selamat jugak my sis lahirkan baby
dia terpakse operate sbb tak bole nak deliver normal
ape ape pun baby comeyy gilaa
wuuu~ teruja aku tadi
mami teman kakjue kat hospital.
kalau nak harap aku. haihh
Haha pape pn TAHNIAH to my sister and Hubby
  
* ZARA NUR BATRISYA *

Tuesday, November 02, 2010

Yeahh, I knew it !

This is too bad for me
Yes it is my fault
As i told you on my previous post
It will turned out like this
and that's it!
I know what i am doing
I know i am not too smart
but I will prove it!
I just believe to Him
I know, I don't work harder
but I will pay for it!
I don't care what people want to say
just wait and see!
Thanks Allah.
For giving me a strength
Maybe this is the best!
I am not going down because of this.
FYI, this is not the end of my life
Screw you people! 
Who wants me to become like that
Mind you own bussines okayy, Haha
 
actually i'm quite surprise because it overpass my target. 
i thought it was totally S*#@ more than i do! HAHA

 
p/s : gila jiwang siood ayat aku. Haha. ayat orang2 yg nak insaff :)

Monday, November 01, 2010

HOT Hot !!

Hye semua. ceh ceh baik hati pulak aku. Oh btw tadi meronggeng kejap, Just three of us. Me, farah and faizah.Yang lain semua busy. Soooo sad dear :( Takpe next time okey? Kalau dah meronggeng tuh sah sah la kalau tak SHOP kan. hehe I LOVE it, ahaksss. Haa then movie time. Mcm biasa i'm the one who suggest cerita apa nak tengok and thankfully best cerita dia. Lagi2 ada Hayden Christensen. Oh Chris Brown ada solo action. thumbs up! aku ingat dia pandai menyanyi je. So for those yg pening2 nak pilih movie apa, then choose this one okay if korang tak tengok lg. Tapi ending dia mcm pelik sikit lahh. haha apa aku kesah kan?


Fulamak hayden :) HAHA



p/s : THANKS for today you both! Farah and Faizah :D