Sunday, October 31, 2010

Swear Best Kot



oh aku tak kenal siapa dia ni
but she got a talent
cool gila dia main gitar while singing in the bathroom siap HAHA
suara serak basah ala2 ELLA ratu rock kapak
and this song actually touch my heart perhaps :)
 just take a few minutes to listen and watching this video
till then you will have a good feeling
do TRUST me people.
ceh jiwang sudahh~
LAYANNNNN

Piala Malaysia 2010

     KELANTAN vs NEGERI SEMBILAN

2 - 1

SYABAS kpd semua penyokong kelantan termasuk aku!

buat sepupu2 aku yg sanggup turun jauh dari kelantan tu,

apa lagi? kena belanja SATE KAJANG laaaaaa. HAHA

to all n9 supporters, thanks sedekah piala eh! hehe

btw nice game :)

ni bukan bendera kelantan sbnr, jgn terpedaya! haha

p/s : yes ada orang kena belanja aku :) HAHA

Friday, October 29, 2010

Cari Pasal ?


kalau dah suka tu cakappp jela doh.
 tapi tak payah kepochi gila vavi
dekat semua makhluk dalam dunia ni. 
lama mana sangat lah kan? HAHA


budak kecik zaman sekarang gigi baru dua tiga batang 
dah pandai buat muka kambing kan.
kau ingat comel sangat kah?
boleh lahh BLAAHHHH, haha




 suka hati kaki aku lahh nak buat apa!
kau tak suka kau boleh JALAN masuk sungai eh
HEHE bole mandi sungai alang2 tuh


even muka kau dgn jambang bulu kau tu mcm
nak kena penyiku lutut aku ni tapi
aku SUKA lah baju kau HAHA
I DON'T CARE, OKAY ?


Thursday, October 28, 2010

Aku Rindu Engkau Orang Semua


dedicated to all my friends
sumpah aku rindu korang tahap dewa punya
reunion kena buat every year lahh weh. BHAHAHA
phalanxer korang the best!
gila gila kita,
sengal sengal ubi keledek kita,
lompat kangkang kecoh kita,
gaduh manja air mata meleleh kita
semua aku takkan lupaaa~

<3 missing~

Wednesday, October 27, 2010

aku kata aku BENCI !


engkau engkau dan engkau yg bernama manusia. kau boleh blahh jauh2 tak? pehal kau sangap sgt ha? kau mmg tak reti bahasa ke? nak ckp kau tak paham bahasa melayu kau org melayu. nak aku speaking tamil ke cantonese or bahasa org banggali? kang dgn aku2 sekali tak paham pulak. hish kau tahu tak rimas. aku RIMAS nak mati dgn org2 yg spesis hareemmm mcm kau nih! weh weh skrg hidup tak boleh percaya sgt dgn org. kau ingat aku percaya lah dgn niat kau yg suci murni nak berkawan tu? bolehh pergi jahanam wey! even kau kawan kepada aku punya kwan ke hape. kepala hotak aku kesah apa pasal kau?

sesedap hati limpa kau je nak hack2 number telefon aku semua. kau ingat aku ni ape? senang2 nak layan jantan mcm kau. panas wey panas. aku lama sabar dh. tp kalau perangai kau sikit mcm nak makan kaki babun, sape boleh tahan wey! berjuta juta miscall kau aku heran apa? rasa nak tukar number tp nnt member2 lain nak contact banyak hal lah pulak kan. kalau berani dtg jumpa lah weh. ni dah nampak aku depan dua mata biji kau tak pulak berani tegur, sudah terang lg bersuluh kuning yg kau tu mmg stok2 pengecut. call/message je berani. tp depan mata taknak muncul.

kenapa lahh ada manusia yg pendek akal ni. aku malas nak ckp banyak tp nih mcm dah byk jugak kan. haaaaaa lama dah tahan doh! aku mmg takkan kawan dgn org yg aku tak pernah jumpa lahh wey! BAHAYA! lg2 laki yg kecoh tp kecut geletar mcm kau, amik number telefon org senyap2 then kau kacau. wehh, tu namanya kau cari pasal lah! sumpah aku benci kau gila gila. setakat ni kau lah yg paling TEGAR teramat. kalau org lain, sounds sekali dua kali, telinga dia boleh pakai jugak lahh nak stop. tp kau! kau dgn kepala botak kau mmg mcm siood! cerita sampai tahun depan pun tak habis kalau pasal kau nih!


p/s : EMO gila viva aku. ini bukan cerita hal market ke tak lahh wey! HAHA

Monday, October 25, 2010

Sepetang

wuhuuuuu petang semalam aku pegi beriadah bersama kakak aku and hubby dye. cehh riadah ke? actually mula2 nak swimming tapi lupa bawak towel plak kan. swimming suit semua dah bwk tu pulak lupa. mmg gilaa. herm then aku jogging je. cehh lama kut tak jogging. teman kakak aku amik angin, jalan hirup udara segar lah konon. ohh banyak pulak org kahwin kan time tu. sibuk nak amik gambar lah bagai. yg ni warne pink, yg tu warna biru, putih haaaaaaaaaa semua ada lahh. ada pulak kan pembikinan filem tamil ke hape aku pun tak sure. siap2 joget2 lahh sume. lagu sah sah tamil. haha pening kepala aku terus jadi tak aman hidup. 

then tiba2 jumpa pulak seorang mamat tangan gagah main tongga. bongga? ahhh lupa lahh even ater dah banyak kali bgtau nama bende alah tu. haaa sape tu aku jumpa. cak cak oi rupanya tp kitorg jeling2 jela. hehe malu lah aku nak tegur dia kan. huuuuu~ cehh dah penat2 jogging aku pegi blasah sebotol twister dgn waffle. elok2 hilang 1 kg tambah 2 kg. malam tuh pulak melantak DOMINOS plak kan. haaaaaa mmg berkilo kilo lah tambah lg berat aku ni. HAHA apa aku kesah asl kenyang kan. bukan selalu pun padahal mmg selalu melantak fastfood kejadah ni. kah kah kah. haa tataplah gambar2 yg kureng menarik. sempat jugak kan bergambar. BHAHAHA suka hati ahh!


welcome to putrajaya!! haha
saya mahu terbang tinggi!!!! walaupun takde kepak! haha
byebye putrajaya~ 
peace for malaysiann
masih kuat even dah nak beranak! haha
fly me to the moon~
budak2 kecik yg tak berapa nak comel haha
itulah PULLMAN hotel. take note of this AKRAM! haha

p/s : aku bukan model jalanan yg di upah untuk memperkenal kan tempat2 di putrajaya ni. HAHA

Sunday, October 24, 2010

my first try HAHA

oh ini bukan gara gara berangan
ini gara gara buhsan melampaui batas
just wanna try it
tak pernah cuba lagi HEHE
i am not dare yet to wear like this outside :D

someone please teach me how to smile better!

what the hell ? HAHA

idk why exactly my head going like this!
i know i am TEMBAM. so what? haha
another one capture!
idk what style is it. SUKA HATI !
last one ! mmg LAWAK
okayy ni sume sbb perangai gila tahap karma melampaui perangai yg sedia kala.
ini style mcm haram !
 if anyone feel annoy with this thing, so just GET OUT !
this is my life! haha
garang siood aku. okay
aku tak pandai bergaya but i'm learning it now.
inspired by someone who adore this stuff,
everybody just CHILL bebeh ;)


p/s : farah hafawati, i'm tagging you this. please come home faster so we can do it together. you're the one who PRO ! HAHA

Saturday, October 23, 2010

Nihonggo ?

apa benda nihonggo kejadah tu? haha maksud nya BAHASA JEPUN. oh sumpah aku rindu gila nak belajar bahasa jepun. humm dah lama tinggal kot. apa je yg aku ingt skrg. yg basic2 bole ahh. rindu sensei2 comel yg ajar bahasa jepun ni. rindu kawan2 semua. rindu nak menggeletar kena panggil ngn sensei. rindu nak tulis tulisan kanji and hiragana lah bagai tu. haha truthfully aku mmg adore gila pasal jepun. tak tau lahh nape. minat kan. japanese wa kawaii ne. hehe rindu nak nyanyi lagu jepunn. rindu nak hafal verb2 dlm jepun. and aku rindu nak mati pegi jepun festival. waaa~ tu mmg tak boleh lupa lah. skrg ni pun aku duk dgr lagu2 jepun jela. tu jela yg mmpu. haha hope satu hari nnt aku sampai jugak kat jepun. maybe futher degree or master. tak pun honeymoon trus. haha sumpah tggi gila cita cita. okayy nothing to say more. sayounara~

p/s : gila gila jepun =.= default song kat blog ni lagu jepun. hope korg suka. BHAHAHA

Friday, October 22, 2010

GILA

okayy aku memang buat keje GILA lahh mlm tadi.
arghhhhh~ mmg tak penah lg jadi mcm ni,
mati aku mati, haiyooo
apesal lah aku pegi cakap mcm tu.
patut diaaaaaaamm saja
lawak tu gha, LAWAK!
gha nape kau berani sgt ni doh??
BHAHAHAHA weekkk!


keep your mouth shut up after this HAHA


i'm warning myself. gila kan?

mood : mereng mereng kerapu >_<

Thursday, October 21, 2010

lagi dan lagi

nice one. japan version
please someone nyanyi utk aku. haha HERO~

asian tour concert-rising sun
mcm mana lah ada tenaga nak nynyi smbil menari mcm tu.
haha dasyat wey. kau tak semput ke ;)


M.A.T.I lah kau boleh takk?
*sekadar nak lepas kan geram* HAHA

Wednesday, October 20, 2010

super double vocals of DBSK


love in the ice
sumpah hebat gila. haha

Suka Suki Saya

oh okay actually hari ni takde ape yg menarik pun nak story,
haha just nak cerita sebenarnya aku dulu tak minat pn KOREA kejadah ni
aku minat jepun, anime mcm tu jela tp
lepas SPM, disebabkan masa berlubang lubang sgt, aku try la tgk cerita korea.
oh not bad jugak lah. BEST !
pastu lama2 teringin nak try out dgr lagu korea pulak. hehe
boleh la tahaaan sedap.
sorry lahh aku tgh merepek skrg ni. taktau nak tulis apa.
haa aku tak la minat semua tp sikit2 jela kan.
lgpun aku tak HANTU sgt lahh dgn korea ni.
thanks kat kawan2 eh yg recommened dunia korea nih. HAHA

DBSK yg paling aku suka

SHINee
CN Blue (korea band)


Kim Hyun Joong


p/s : setakat ni. yg ni jela menarik perhatian aku. HAHA yg lain2 belum lagi

Monday, October 18, 2010

i just LOVE it

Yuna Zarai


Hana Tajima

 recently, i do stalker this websites.
oh swear to god it is fun
i love models
hijabi
and fashions
 i just want to figure it out
try it if you have an interest :)



p/s : farah hafawati, lupa nak story i did stalked this stuff crazier. HAHA

Sunday, October 17, 2010

MUET

wuhuuuuuuu~
sok MUET
menatang apa tu?
kita tunggu dan lihat saja lahh
tolong lah jgn gelabah GHA!
wat lek sudahhhh
ckp je apa yg kau rasa nak ckp
mcm biasa
tibaaaaaaaaaaaaaaaiii saja
jgn mcm haramm sudahh
ya allah, please guide me!
:)

JANGAN tengok lah wey !




pewiit pewiit~ tajuk sumpah gempak gila. mmg teruja lah kalau tgk poster cerita ni tapi tapi sumpah mcm HARAAMMMM nak mati oh. 1st time aku tgok cerita yg memang wasted aku punya duit lah wey. geram wey geram. aku tengok cerita ni jumaat lepas. akibat bosan yg melampau lampau tahap giga byte lahh wa cakap. abg aku pun ajak lahh pegi tgok wayang tp aku lahh kne belanja. siood ! haha kire aku lah kena mintak duit kat bapak aku. waa~ hoke hoke abaikan. time kitorg sampai kt alamanda tu cerita time tu byk yg tayang lambat. punya lah susah nak decide tengok cerita apa. last last buried kejadah ni jugak jadi pilihan. wey wey korang tak payah lah tgok. klua panggung nnt sure sure hati sume menggelegak je. aku punya lah nak hilang bosan tp rupanya lg bosan nak mampus lahh wey.

cerita ni psl ade one guy american kena tanam. konon dia ni jd tebusan org iraq lahh. org iraq yg tanam dia. gila punya cerita. pastu pelakon dia sorg je lah. mamat kena tanam ni. haaa memang jimat nak mati kos utk buat cerita ni. sepanjang cerita yg cume ditayangkan ialah mamat konon nya hero dlm tanah ni, lampu suluh, keranda, ular seekor, blackberry, pisau lipat, lighter. ha tu je semata mata sampai habis cerita ni. cerita dia dlm keranda tu je. last last mmpus jugakk. makin tensi aku tgok cerita ni. HAHA tp lepas tu. kami melepaskan geram dgn melantak BURGER KING! kpd yg nak pegi tgok wayang, semoga cerita ini tidak menjadi pilihan anda. jangan cakap aku tak bg WARNING! hehe, okayy bye!

Thursday, October 14, 2010

oh kau beruntung !

baby yg bakal di lahir kan?


my sister and hubby


siapa lah yg beruntung sgt ni? haa dia dia lah. siapa? baby yg bakal keluar dari perut kakak aku. HAHA sekarang ni tunggu masa je perut kak jue nak meletup. ya allah, kau selamat kan lah kakak aku dan kandungan dalam perut dia tuh. mami dah excited gila nak jadi nenek. yelah, cucu first dalam keluarga aku ni kan. mana tak seronok. maybe baby girl. haa bagus lah sebab lelaki dalam keluarga aku ni dah over melampau lampau dah. ramai sgt. haha kesian aku takde geng. semalam teman mami pegi cari barang apa entah. then singgah lah kedai baby ni. haa macam macam lah ada kan. semuanya barang2 untuk si bayi manja.

oh betapa penat nya aku mengekori mami ke sana sini. semua bendaaaaa dia nak tengok, belek. comel lah mami ni. tapi aku gembira lahh tgk mami mcm tuu. dia mmg seronok sangat lah. gaya mcm dye nak dpt anak padahal cucu. hehe, lepas tu dah puas jalan2 cuci mata satu haprak tak beli apa. last2 beli cotton wool je. sumpah lawak gilaaaaaaaa! punya lahh lama kitorang dlm kedai tu. workers dia semua pandang je. ekeley suka hati kitorg lah nak beli ke tak! haha lepas tuh aku ngan mami pun chow lahh cepat2 pegi KFC. tengok baik tak aku pergi date dgn mak jee. HAHA okayy selamat melahirkan baby ye kak jueee !

Wednesday, October 13, 2010

she insist me to do this ! HAHA

Now, here's what you're supposed to do, and please DO NOT spoil the fun. Copy and paste this into your notes, delete my answers, type in your answers and tag 20 of your friends here in Facebook to answer this. Then see what happens.


1. Do you need him/her to be good looking?
 of course tp don't mind actually


2. Smart?
 absolutely !


3. Preferred age?
 mungkin yg sebaya?
but people say older is better! haha


4. Preferred height?
i like the tall one. sorry short guy!


5. How about sense of humor?
 wooahh mesti mesti, haha


 6. How about piercings?
oh geli lahh sioddd


7. Accepts you for who you are?
if you to be with me ? hehe


8. Pink hair?
i think this one should not being asked


9. Mushy, or not?
mushi2. wuu~


10. Thin or fat?
if and only if. i want thin.*memilih*


11. Black, Brown, Yellow or White (skin color)?
brown lahh. black tuh dh mcm negro but white bole jugak. haha


12. Long hair or short hair?
up to him


13. Plastic or metal?
metal kot. mcm gagah je.


14. Smells good?
oh please do smells good. gila aku kalau laki bau tengik


15. Smoker?
dare you!


16. Drinker?
HARAMMMMM


17. Girl/Boy-next-door type?
wuuu~ i didn't care at all


18. Muscular?
humm sounds good
tp takmau lah mcm sazali weight lifting tu. 
takuutt woo ~


19. Plays piano?
i  love a guy who can play any instruments


20. Plays bass and/or acoustic guitar?
yes dia tau  main :)


21. Plays violin?
banyak nye tanya


22. Sings very well?
yes. woot woot


23. Vain?
huumm?


24. With glasses?
kalu dah rabun. haha
 


25. With braces?
no! tolong bukak skrg! haha


26. Shy type?
 jgn lah, cuz i'm shy too. hihi


27. Rebel or good boy/girl?
ask him


28. Active or passive?
active active


29. Singer or dancer?
perlu ke? kalu dpt artis korea tak kisah lah 
mana2 pun haha
 

30. Dimples?
haha


31. Bookworm?
sounds gooddddd!


32. Mr/Ms. love letter?
i hate love letter. nmpak mcm playboy
 

33. Playful?
in terms of what ?
yes. semua benda lahh


34. Religious?
i want a muslim probably


p/s : saya mahu ketemu sama dia !!!!! HAHA

CINTA beruk


tengok tengok, budak kecik zaman satelit skarang ni pun nak bercinta. HAHA apa nak jadi dgn dunia skrg lah wey? boleh nak bercinta. sapa nak larang. kalau larang pun bukan kau dengar. mula mula, saya sayang awak dunia akhirat, i LOVE you forever and eva. tak cukup2 tuh. sayang awak sampai mati, honey, B, haa apalah lagi kan. macam macam ada. ASTRO !

tapiiiiiiii bila dah gaduh, BREAK OFF, CLASH of the titans. haaa mula lahh. ish siaaal lah laki tuh. macam siooddd. segala carut semua kau kluar. nak bunuh diri gantung kepala kat kipas lah bagai. lupa yg si DIA kat atas tuh. ya allah, jauhh kan lah aku drp segala benda hina ni. amiin~ tak salah nak bercinta awal2 ni tp bila kau dah putus urat ketin semua. kau mati. masuk neraka. apa guna? cuba bawak bertenang. mengucap kalimah syahadah. jangan buat perkara perkara hina tuh. kumbang bukan sekor. lalat pun banyak. so apa yg nak di risau. even kau bercinta seminggu ke 10 tahun ke tak pernah jumpa ke, kalau dah jodoh tak ke mana lahh wey. yg tuh mungkin yg terbaik.

sebenar nya aku nak cakap yg sepupu aku kat kelantan, ha sebaya pulak dgn aku, dia tuh nak kahwin dah next week. gila siod aku terkejut macam haramm. tak sangke pulakk. sbb dia jenis bkn yg melayan sangat. mak aku pn mcm percaya tak caya lahh kan tp tu lahh hakikat. wuuu~ tak sangka kan. ha tengok tengok. padahal baru je bercinta tahun lepas. so kalau dah tak tahan sgt. kahwin. senang cerita. aku pun seronok mendengar. boleh jadi pengapit. kot kot jodoh aku pengapit jugak. HAHA, nak sgt balik kelantan weh. nak tolong make up kan dia, buat ubahan. cehh gaya macam aku mak andam! humm semoga bahagia IFFAH INANI. dah kahwin tu jaga suami elok2 hoke. aku pulak terujaa. dah lah. penat aku melalut. chow!

p/s : post ini juga tiada kena mengena dgn sesiapa kecuali nama yg tertaip di atas ya :)

Tuesday, October 12, 2010

Double Triple Thanks

Mula mula rasa macam cuak gila gila nak tegur dia. yelah kot kot dia tengah angin ribut petir taufan semua tuh ada lagi kann. lama nyaa dia nak reply. oh ! takpelahh dia marah lagi tuh. nak buat macam mana kan. *SEDIH* lahh konon nya ni. tapi tapi lama lepas tu ada mesej masuk. OMG what the what? tak percaya sebenarnya. kelip mata dua tiga kali. eh betul betul dia reply mesej. gila hiperbola aku. padahal biasa ja. takpe lahh sedap sikit nak bercerita. HAHA, alhamdulillah respon dia baik, baik sangat. ingat dia hangin lagi. uuuuuuuuu~ sumpah takut woah dia marah. aku dah lahh tak reti nak cool down kan balik kalau org mcm tu. nasib baik dia paham. yeay yeay seronok gembira tak terkata. haha oh gedik gila aku ni pehal. HAHA so everything is back to normal. hope benda ni kekal lahh sampai bila bilaaaa. btw, THANKS a lot bunch you :)







p/s : watak si dia dalam cerita ini tiada kena mengena dgn yg hidup atau pun yg matiiiiiiii. HEHE



Monday, October 11, 2010

got it from adeeb's blog, THANKS

5 brand that you like the most
Radioactive
Converse
Diesel
Guess (perfume only)
Sony (gadgets)

5 countries that you want to go
Mekah of course. all muslims want to go there badly.
Jepun, since i'm learning their language but i left it now, HAHA i want to go there!
Korea, what else? HEHE
Australia. hug and kiss for koala bear
England, supporting Manchester United games
 
5 countries that you do not want to go
Indonesia.
Afrika. i don't like negro. they are bunch of weirdos
India, SESAK !
Palastine, they're holding guns everywhere for their safety
Bangladesh

5 items that you like the most
Purse
Laptop
Contact Lens
Phone, but i won't die if i miss it
Jeans
(actually there are many things that i like most)

5 people that you love the most
Baba and Mummy
Siblings
Friends
Teachers
Kim Hyun Joong

5 people that you hate the most
Up until now. i'm still thinking about it because there is no one actually

5 color that you like the most
Red but i'm not the one who fanatic buying or wearing red stuffs
White, it's very plain
Kelabu, can't think the word in english
Black. it's simple
Bleach

5 color that you dislike the most?
Yellow. Sakit mata
Pink
Green
(even so, i'm still wearing those colours because colourful is better HAHA)

5 things that you dream the most (InsyaALLAH)
I want to study abroad
Meet with someone that can live and die with me
I want have my own family
I want to buy a banglo for my parents
Fair Lady, like impossible actually HAHA

5 of your positive character
can't think about it

5 of your negative character
sleep in the morning
woke up late
always late for the class but i'll make it better on next sem
heartless
Loud and very loud

5 moments that you miss the most
I miss having a great time with my friends in Sepintar. until now i'm still with them
Reunion with old friends of SKKU
Trip to Langkawi with sepintar
My sis wedding
Vacation with Family

5 moments that you do not want to remember at all? 
khfakfbkabrydn ??!!!!

5 positive characters of your best buddy (may I change it to buddies..)
Caring
Good listener
Kind
Pretty
Funny of course

5 things that you happy to do the most
Sleep
Online
Eat
Play
Sing

5 things that you regret the most
I got B for biology for my SPM. haha

Favorite animal?
I don't like animal and i don't hate it
 
Favorite quote?
?????

Favourite actor? 
Kim hyun joong
Que haidar
(malas nak list kan)

Favorite actress? 
No one

Favorite things that you do when you are alone?
Sleep

Favorite website?
Facebook
Blogspot
Youtube
Mysoju
Student portal

Favorite moment? 
There are so many

Favorite sport?
Basketball.
Football
Hockey
Swimming but i'm not a good swimmer
Main sesuka hati

Favorite vegetable? 
I eat all of it

Favorite comedies
Maid Sama and other cartoons

Tag this to 5 person
Aja
Delap
Amoy
Abrar
Khadijah Fyrrol

(Anda hanya perlu Copy and Paste setiap soalan ke post anda dan jawab.)